N.E.C. Business

Robin Faber nieuwe commercieel manager N.E.C.

Robin Faber nieuwe commercieel manager N.E.C.

Robin Faber wordt met ingang van 1 mei aanstaande de nieuwe commercieel manager van N.E.C. Na een intensief wervingstraject is de Nijmeegse club uitgekomen bij de 35-jarige Doetinchemmer. Faber komt over van het sportmarketingbureau Triple Double, waar hij actief was als director partnerships. Eerder werkte hij bij Ziggo Sport als manager sales en marketing en was daarbij verantwoordelijk voor de digitale kanalen en bijbehorende content van de sportzender.

Voordat Faber het kantoorleven betrad was hij actief als profvoetballer. Via de jeugdopleidingen van De Graafschap en PSV speelde hij later voor FC Eindhoven, Vitesse, ADO Den Haag en Vikunger Reykjavik, waarna hij in 2011 een punt zette achter zijn professionele voetbalcarrière.

“Na goede gesprekken te hebben gevoerd met Alex Tielbeke en Wilco van Schaik ben ik overtuigd van de ambities van de club op technisch en commercieel vlak, evenals de plannen omtrent het nieuwe stadion. Ik vind het een enorm mooie uitdaging om, samen met het team, het commerciële beleid in de komende periode naar een hoger niveau te tillen dat aansluit bij de doelstellingen van N.E.C. in de Eredivisie”, aldus Robin Faber.

Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de komst van Faber: “Robin past precies in het profiel dat we hebben opgesteld. Hij is iemand die gewend is om met topmerken te werken, over een groot netwerk beschikt en daarnaast de persoonlijkheid en ervaringen heeft om ons naar het volgende niveau te brengen. Bij zijn vorige werkgevers hebben zijn werkzaamheden continu bestaan uit uitdagingen over sales en marketing. Grote merken met dito budgetten zijn via uitstekende proposities door Robin en zijn teams tot tevredenheid bediend. Daarnaast heeft hij ook oog voor de mens. Voor langlopende relaties, waarbij niet altijd het geld de drijfveer is of de grootte van de opdracht, maar waar de mens en de relatie voorop staat. Dat past bij N.E.C. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met hem en zijn teams de volgende stap kunnen zetten.”