N.E.C. Business

Leen Looijen treedt terug uit de Raad van Comissarissen N.E.C.

Leen Looijen treedt terug uit de Raad van Comissarissen N.E.C.

Leen Looijen is per 1 augustus afgetreden als commissaris in de RvC van N.E.C. Looijen trad toe tot de Raad van Commissarissen in oktober 2017, na de degradatie in mei eerder dat jaar.

"Nu de doelstelling 'promotie naar de Eredivisie' is gerealiseerd en de nieuw aangestelde technisch directeur Ted van Leeuwen is ingewerkt stopt Leen Looijen met zijn werkzaamheden als commissaris Technische Zaken bij N.E.C.", zegt Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van N.E.C. "Leen Looijen startte in 1972 als assistent-trainer van de legendarische voetbaltrainer Wiel Coerver. In die periode richtte Leen de N.E.C. Voetbalschool op. Later fungeerde hij twee langere periodes als hoofdcoach en promoveerde onder andere met N.E.C. naar de Eredivisie. Leen is ook meer dan twaalf jaar in de functie als Technisch Directeur van N.E.C. werkzaam geweest. Het eerste elftal speelde al die tijd in de Eredivisie, behaalde de KNVB-Bekerfinale in 2000 en speelde UEFA-cup voetbal in het seizoen 2002-2003. Hij stelde in die periode onder andere de succesvolle trainers Jim Calderwood, Johan Neeskens en Mario Been aan. In het jaar dat Leen als bondscoach actief was voor Curaçao maakte hij het mogelijk dat dit eiland een aantal jaren hoofdsponsor van N.E.C. was."

Leen Looijen over zijn vertrek: “Het is voor mij een natuurlijk moment om nu terug te treden uit de Raad van Commissarissen. Sinds de degradatie van N.E.C. bekleedde ik deze functie en na de promotie maak ik nu ruimte voor nieuwe mensen. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier in de RvC gezeten. Ik blijf betrokken bij de club als eindfase scout, interne scout en cultuurbewaker."

Ron van Oijen sluit af: "Leen was een zeer gewaardeerde collega in de RvC, met al zijn ervaringen en kennis, zijn grote netwerk en zijn ongezouten mening over voetbalzaken. Uiteraard altijd in het belang van N.E.C. We betreuren het dat Leen vertrekt uit de RvC, maar we weten ook dat hij aan de club verbonden blijft. Vanaf dit moment tevens als scout en cultuurbewaker."