N.E.C. Business

Commissaris Leonard Ariëns heeft Raad van Commissarissen verlaten

Commissaris Leonard Ariëns heeft Raad van Commissarissen verlaten

Leonard Ariëns heeft de Raad van Commissarissen per 1 augustus verlaten. Er heeft een herstructurering plaatsgevonden bij N.E.C., waarbij Ariëns een andere rol bij N.E.C. gaat vervullen. Vanaf heden is hij ambassadeur van de Nijmeegse club.

Ron van Oijen, voorzitter van de RvC van N.E.C., vertelt: “Na een periode van zeven jaar actief te zijn geweest in de RvC heeft Leonard Ariëns deze per 1 augustus jongstleden verlaten en is een andere rol binnen de club gaan invullen. Zijn rol wordt om als ambassadeur op te treden namens N.E.C. en daarnaast vult hij de rol van gastheer in van de voorzitterslounge op wedstrijddagen.”

Van Oijen vervolgt: “De geplande wijzigingen om de structuur van N.E.C. te vereenvoudigen, welke ook leiden tot een andere governance binnen de club en tegelijkertijd de recente promotie naar de Eredivisie, maken het voor Leonard een mooi moment om anderen de kans te bieden invulling te geven aan de positie in de RvC. Met al meer dan veertig jaar een seizoenkaart is het duidelijk dat N.E.C. een speciale plek in het hart van Leonard heeft. Naast dit feit is, op basis van de ervaringen met Leonard in de RvC, het waardevol dat we hem op bovenstaande manier voor de club kunnen behouden. Namens de RvC wil ik Leonard bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid.”

“Nu we weer in de Eredivisie zijn teruggekeerd en de structuur wordt aangepast, is er een intensieve periode voor de club afgerond. Ik trad na de degradatie in het seizoen 2013-2014 toe in de RvC, waarbij (directe) promotie niet de enige uitdaging bleek in de jaren die volgden. Tegelijkertijd maakten we mooie hoogtepunten mee, waaronder de oprichting van de N.E.C. Supportersraad en de terugkeer van het balkenshirt. In de zeven jaar dat ik deze rol mocht invullen heb ik veel respect gekregen voor alle collega’s bij N.E.C. Elke dag zetten zij zich in voor het belang van onze club. Het is fantastisch om te zien en ervaren hoe medewerkers, supporters, vrijwilligers en overige betrokkenen er alles voor doen om N.E.C. succesvol te maken. In mijn nieuwe rol als ambassadeur zal ik het gastheerschap van de voorzitterslounge op me nemen en N.E.C. bij thuiswedstrijden zo goed mogelijk vertegenwoordigen”, aldus Leonard Ariëns.