Voorwaarden bekend voor bezoekers testwedstrijd N.E.C.

Voorwaarden bekend voor bezoekers testwedstrijd N.E.C.

Voor zover het er nu naar uitziet gaat N.E.C. op 21 februari (thuiswedstrijd tegen De Graafschap) haar testwedstrijd met publiek, in samenwerking met Fieldlabs Evenementen en de KNVB, organiseren. In een eerder stadium werd al bekendgemaakt dat de voetbalsport een uitzonderingspositie heeft verkregen en dat er getest mag worden met een beperkt aantal supporters en businessclubrelaties. De testclubs in Nederland zijn N.E.C. en Almere City FC. 

Er wordt vóór, tijdens en na afloop van de testwedstrijd veel van onze supporters en businessclubleden verwacht en om die reden zijn er een aantal voorwaarden opgesteld waar u als relatie mee moet instemmen om deel te nemen (en aanwezig te zijn) bij de testwedstrijd. Hieronder zijn de belangrijkste voorwaarden te lezen. Hieronder zijn de belangrijkste voorwaarden te lezen. Voor alle voorwaarden verwijzen we u door naar de algemene voorwaarden.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd 
 • Gezien het feit dat er sprake is van een pilotevenement, wordt mensen die behoren tot een risicogroep (met o.a. een onderliggende aandoening) ten strengste afgeraden om de wedstrijd te bezoeken.  
• De businessclub relatie downloadt de speciale pilot-app (Close), de app waarmee N.E.C. communiceert en bezoekers informeert. Het is dan ook verplicht een 06-nummer achter te laten, zodat de organisatie middels de speciale pilot-app met de bezoeker kan communiceren. 
• De bezoeker laat zich zowel voor als na de wedstrijd testen op COVID-19. Deze test vindt plaats in het Goffertstadion. De bezoeker komt uitsluitend na een negatief testresultaat naar de wedstrijd. 

Tijdens de wedstrijd 
• Elke businessclub relatie krijgt een temperatuurmeting bij betreding van het Goffertstadion. Indien de bezoeker gevraagd wordt een sneltest te doen, zal hij/zij hieraan meewerken. Bij een positieve testuitslag en/of hoge temperatuurmeting wordt er geen toegang verleend en dit dient door de bezoeker te worden geaccepteerd. 
• De bezoekers worden ingedeeld in bubbels, een vaste groep. Voor businessclub relaties is er één bubbel van 250 personen. De businessclub relatie verklaart dat hij gedurende de aanwezigheid bij het pilotevenement in deze bubbel zal blijven en zich niet onder andere groepen zal begeven. Daarnaast draagt de businessclub relatie op verzoek van de organisatie beschermende maatregelen, zoals een mondkapje of faceshield, of laat deze juist achterwege. 
• De bezoeker krijgt een tag of ander detectiemiddel om zijn/haar bewegingen te registreren. Deze wordt tijdens de hele wedstrijd gedragen en bij het verlaten van het Goffertstadion weer ingeleverd. 

Na afloop van de wedstrijd 
 • De bezoeker wordt vijf dagen na het wedstrijdbezoek wederom getest in het Goffertstadion. Indien deze test negatief is, mag de supporter weer kwetsbare doelgroepen bezoeken. Als de bezoeker in de periode na de wedstrijd (drie weken) klachten vertoont wordt dit gemeld via de website van de pilotevenementen: backtolive.nl. 
• De bezoeker laat de pilot-app nog drie weken op de telefoon staan, voor eventuele aanvullende communicatie vanuit de organisatie.  
• Direct na het verlaten van het Goffertstadion houdt de bezoeker zich weer aan de RIVM richtlijnen zoals die gelden voor het dagelijks verkeer (1,5 m afstand, mondkapje, groepsgrootte, etc). 

De gegevens die worden opgeslagen worden geanonimiseerd verwerkt ten behoeve van wetenschappelijke analyse. Naast de hierboven opgestelde voorwaarden gelden voor alle bezoekers uiteraard ook de algemene voorwaarden voor een wedstrijdbezoek bij N.E.C. 

Aanmelden voor de testwedstrijd bij N.E.C. is op dit moment nog niet mogelijk. De verwachting is dat dit vanaf maandag 8 februari mogelijk is. Middels dit bericht en de aanvullende algemene voorwaarden bent u als businessclub relatie op de hoogte van hetgeen er van u wordt verwacht voorafgaand, tijdens en na afloop van deze testwedstrijd. Als businessclub relatie is het alleen mogelijk om u zelf aan te melden voor de bubbel 'business'. Aanmelden is mogelijk voor het aantal seats waarvoor u een overeenkomst heeft. Let op; aanmelding is geen garantie op seats en dus deelname aan het onderzoek. In de loop van de week informeert N.E.C. haar achterban over de invulling en richtlijnen van de (overige) bubbels.