N.E.C. Business OSRN

N.E.C. en IT4Kids sluiten partnership

N.E.C. en IT4Kids sluiten partnership

N.E.C. (Maatschappelijk) en IT4Kids slaan de handen ineen om wederzijdse maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Gezamenlijk vertrekpunt daarbij is dat ieder kind in Nederland een sportkans verdient.

Door te sporten met leeftijdsgenoten bouw je aan #skills4life zoals; discipline, samenwerken, zelfvertrouwen, respect en mentale weerbaarheid.

IT4Kids geeft kinderen deze sportkans middels afgeschreven hardware. De hardware die door bedrijven, scholen en instellingen wordt gedoneerd aan IT4Kids zal worden opgehaald waarna de data op een veilige en certificeerde manier verwijderd zal worden. Vervolgens krijgt de hardware een tweede leven of wordt milieuvriendelijk gerecycled. De waarde hiervan gaat naar goede doelen en geeft kinderen een duurzame sportkans. Via dit partnership zal N.E.C. Maatschappelijk, en daarmee haar projecten, profiteren van alle hardware die door businessclubleden en overige stakeholders van N.E.C. beschikbaar wordt gesteld aan IT4Kids.

Om de revenuen voor N.E.C. Maatschappelijk te maximaliseren zal IT4Kids tevens verbonden zijn aan N.E.C. Business en OSRN. Dit met als doel om samen met (businessclubleden van) N.E.C. de realisatie van onder andere het maatschappelijke project N.E.C. United mogelijk te maken.

N.E.C. United is een project dat actief is in drie verschillende Nijmeegse wijken. Luc te Riele, Manager Maatschappelijk van N.E.C., vertelt hierover: "Dit is het derde jaar op rij dat we N.E.C. United uitvoeren en de resultaten tonen aan het dat het project succesvol is, veel kinderen die hebben deelgenomen gaan vervolgens sporten bij een vereniging. Met de bijdrage van IT4Kids hopen we het project uit te breiden naar alle wijken in Nijmegen."

“Wij kijken ontzettend uit naar het partnership met N.E.C. Maatschappelijk. Er is een groot aantal kinderen die door beperkingen niet kunnen sporten en ook in Nijmegen zijn dit er enorm veel. Het N.E.C. United project sluit perfect aan bij onze missie voor duurzame sportkansen voor kinderen. Het succes en de aanpak van het project heeft samen met de energie van het commerciële team ons doen besluiten om deze samenwerking aan te gaan'', aldus Colette Zee, Algemeen Directeur IT4Kids. 

Wilt u hardware doneren? Neem dan contact op met N.E.C. Maatschappelijk via maatschappelijk@nec-nijmegen.nl.