N.E.C. Business OSRN

KNVB neemt standpunt in inzake uitspelen betaald voetbalcompetities

KNVB neemt standpunt in inzake uitspelen betaald voetbalcompetities

De UEFA-vergadering, waaraan onder meer alle aangesloten voetbalbonden, competities en clubvertegenwoordigers deelnamen, heeft vanmiddag het mogelijk uitspelen van de betaald voetbalcompetities in Nederland iets duidelijker gemaakt. De UEFA dringt er sterk op aan het seizoen uit te spelen, natuurlijk altijd in overleg met de overheid en gezondheidsinstanties.

In navolging van het advies heeft de KNVB een tijdsplanning opgesteld waarbij de betaald voetbalcompetities in Nederland in de tweede helft van juni moeten worden hervat. Of deze wedstrijden worden afgewerkt met of zonder publiek is vooralsnog niet duidelijk. Daarnaast bestaat nog steeds de mogelijkheid dat het promotie- / degradatiesysteem gehandhaafd blijft. Dit zou dan gelden voor de posities 3 t/m 8 in de Keuken Kampioen Divisie. Voor 3 augustus moeten alle competities in Europa zijn afgerond. Echter blijft de gezondheid, en het daarbij horende advies van het RIVM in verband met de volksgezondheid, prioriteit nummer één. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu. Toch moeten er nog enkele plooien worden gladgestreken alvorens er een definitieve beslissing wordt genomen. Met name omtrent de per 1 juli aflopende spelerscontracten en transfers. Op die kwestie komt de UEFA later terug. 

N.E.C. blijft in de tussentijd in nauw contact staan met de overige clubs, CED en KNVB. Zodra er meer bekend wordt zullen wij dit zo spoedig mogelijk communiceren.