Informatie coronamaatregelen start seizoen 2020-2021

Informatie coronamaatregelen start seizoen 2020-2021

Enige tijd geleden presenteerde de KNVB het nieuwe protocol omtrent de veilige opstart van het betaald voetbalseizoen 2020-2021. Middels dit plan wordt de meest optimale situatie gecreëerd om zoveel mogelijk supporters en relaties een thuiswedstrijd van N.E.C. te laten bijwonen, aan de hand van de maatregelen van het RIVM.  

N.E.C. is verheugd dat de situatie voor het spelen van competitiewedstrijden zonder publiek vroegtijdig aan de kant is geschoven. Het afwerken van wedstrijden met beperkt publiek zal echter ook de nodige consequenties met zich meebrengen. We gaan uit van begrip van onze supporters en relaties, waarbij zij ervan uit kunnen gaan dat N.E.C. op een creatieve manier de stadionbezetting gaat invullen. Onderstaand worden een aantal punten benoemd waar we met elkaar rekening mee moeten houden, zolang de maatregelen van het RIVM gelden. 

  • Businessclubleden hebben te allen tijde voorrang op relaties die losse kaarten kopen.  
  • Businessclubleden en relaties moeten er rekening mee houden dat zij waarschijnlijk niet op hun eigen plek kunnen zitten.
  • Indien we niet alle businessclub relaties kunnen huisvesten zal N.E.C. een eerlijk selectiebeleid invoeren. Businessclubleden zullen in dit geval (bijvoorbeeld) om en om wedstrijden kunnen bezoeken.  
  • Voorafgaand aan de wedstrijd moet er rekening gehouden worden met een gezondheidscheck, registratie van bezoekers in het stadion en tijdssloten wanneer je als relatie het stadion mag betreden en verlaten.

Desondanks is het een overwinning dat, zij het middels strikte richtlijnen, N.E.C. supporters en relaties mag ontvangen in het Goffertstadion. Echter kan N.E.C. het niet alleen en wil het een beroep doen op eenieder zijn verantwoordelijkheid voor wat betreft de richtlijnen. Alleen met elkaar kunnen we voorkomen dat de KNVB/RIVM verregaande maatregelen, zoals het staken van een wedstrijd en/of spelen zonder publiek, dient te nemen. We kijken er dan ook naar uit om samen, binnen de geldende richtlijnen, toe te werken naar een steeds vollere Goffert. 

In een later stadium zullen wij u informeren omtrent het competitieschema en de definitieve invulling van de bezetting op de businessclubtribune.

#SamenTenStrijde, juist nu!