N.E.C. Business OSRN

De 3e helft - Juridische antwoorden in coronatijd

De 3e helft - Juridische antwoorden in coronatijd

Afgelopen dinsdag vond het allereerste online OSRN-event plaats. Tijdens dit webinar, mede georganiseerd door Hekkelman advocaten en notarissen, werden de OSRN-leden voorzien van concrete adviezen en antwoorden op uiteenlopende vragen met betrekking tot de ontstane corona situatie. Bij de sessie die een uur duurde sloten diverse OSRN-leden aan, vergezeld door N.E.C.-directeur Wilco van Schaik, om vragen te stellen aan de juridische experts. 

Na het openingswoord van OSRN-voorzitter Jan-Willem de Rover vertelde Geeke Hissink (advocaat arbeidsrecht) onder andere over de kansen die er liggen binnen de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW, sprak Christiaan Donners (advocaat ondernemingsrecht) over contracten en de wellicht naderende faillissementen, terwijl Auke Klomp (advocaat civiel vastgoed) vertelde over hoe zowel huurders als verhuurders met elkaar omgaan in deze moeilijke tijden. 

Tot slot gaf Roland van Mourik (notaris ondernemingsrecht en familierecht) nog adviezen over bedrijfsstructuren en raadde hij aan dat elke ondernemer juist nu nog eens naar zijn (levens)testament kijkt. 

Nadat Wilco van Schaik verslag deed over de impact van de coronamaatregelen op N.E.C. sloot moderator Dennis van der Locht (The Better Different) het eerste digitale OSRN-event af. 

Christianne Bongers – PUUR.nu
‘’Mooi om in deze tijd elkaar te ontmoeten, kennis te delen en elkaar te helpen, ook al is dit online, bedankt N.E.C. en OSRN.’’

Jan Willem de Rover – JWR Elektrotechniek
‘’Het was een erg nuttige meeting, waar vooral de specialisten van Hekkelman goede en nuttige informatie verstrekten met betrekking tot de (on)mogelijkheden omtrent vraagstukken die met corona en bedrijven te maken heeft. Een aanrader voor al onze leden.’’

Was u niet in de gelegenheid om deel te nemen maar heeft u toch vragen? Voor de juridische antwoorden die tijdens dit event gegeven zijn verwijzen wij u graag naar: www.hekkelman.nl/corona-helpdesk.

Namens N.E.C. Business & OSRN bedankt voor uw deelname.