N.E.C. en NXP Semiconductors sluiten driejarige samenwerking

N.E.C. en NXP Semiconductors sluiten driejarige samenwerking

N.E.C. en NXP Semiconductors hebben een meerjarig samenwerkingsverband ondertekend. De Nijmeegse bedrijven zijn een partnership voor drie seizoenen overeengekomen, waarbij N.E.C. een bijdrage gaat leveren binnen de personeelsvereniging van NXP Semiconductors. 

De ICN8 fabriek in Nijmegen is voor NXP Semiconductors de grootste chipfabriek van Europa. NXP produceert in Nijmegen miljarden chips per jaar. Bij NXP Nijmegen werken meer dan 2000 mensen en daarmee is het bedrijf de grootste particuliere werkgever in de regio. 

Berry Langen, voorzitter personeelsvereniging en vanaf 1 november eventmanager bij NXP Semiconductors Nederland, is blij met de samenwerking: “Als Nijmeegse vestiging van een wereldwijd bedrijf vinden we het een meerwaarde een samenwerking te starten met een lokale club als N.E.C. Na het opheffen van alle coronamaatregelen en het op gang komen van het sportieve, culturele en sociale leven is dit een goed moment om de relatie met N.E.C. opnieuw op te bouwen.” 

Al meer dan 25 jaar heeft NXP een actieve personeelsvereniging, de NXPV. De vereniging organiseert door het jaar heen vele leuke, sportieve en gezellige activiteiten na én naast de werkdag. In de eerste plaats zijn deze activiteiten gericht op ontspanning, maar ook om elkaar na het werk, in een meer informele sfeer, beter te leren kennen en de betrokkenheid binnen het bedrijf te vergroten. 

Willem Reijnen, salesmanager N.E.C., stelt: “We zijn verheugd opnieuw met NXP Semiconductors samen te werken. Allereerst omdat het een belangrijk regionaal merk is dat zichzelf wereldwijd op de kaart heeft gezet. Daarnaast zijn we trots een dergelijke partner te binden in combinatie met de personeelsvereniging, zodat we een wezenlijke bijdrage kunnen leveren in de medewerkerstevredenheid bij NXP Semiconductors. We kijken uit naar een mooie samenwerking!”